Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων SEO

Το SEO ή Search engine optimization είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας, που επηρεάζει την προβολή της στις μηχανές αναζήτησης (google, yahoo κ.ά.), για συγκεκριμένες φράσεις / λέξεις κλειδιά. Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας εξαρτάται από το πόσο ψηλά και πόσο συχνά εμφανίζεται μία σελίδα στη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης. H Websites4u έχει την τεχνογνωσία να σας παρέχει όλες αυτές τις διαδικασίες που είναι αναγκαίες για να δείτε σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Συμφώνα με τελευταίες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, το 80% των χρηστών  δεν πάνε ποτέ στη 2η σελίδα της αναζήτησης! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο χρήστης γράψει στη μηχανή αναζήτησης κάτι το οποίο το εμπεριέχετε και το η δικιά σας ιστοσελίδα και η ιστοσελίδα σας δεν εμφανιστή στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης,  έχετε μηδαμινές πιθανότητες να σας επισκεφτεί. Χωρίς την κατάλληλη βελτιστοποίηση κάθε ιστοσελίδα / eshop είναι αόρατη. Αν ειδικά η ιστοσελίδα / eshop στοχεύει σε κέρδος πρέπει να βρίσκετε αν όχι στη πρώτη τριάδα, μέσα στη δεκάδα.

Ποια είναι τα στάδια του SEO και οι μέθοδοι βελτιστοποίησης που χρησιμοποιούμε;

Όταν στη Websites4u αναλαμβάνουμε να βελτιστοποιήσουμε μια ιστοσελίδα, η πρώτη ασχολία μας είναι να γίνει μελέτη και ερευνά για τις λέξεις – κλειδιά (keywords) τα οποία είναι συναφή με το περιεχόμενο του site σας.
Ακολουθεί η ανάλυση ανταγωνισμού για να επιλέξουμε μεταξύ των λέξεων – φράσεων που δεν έχουν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σας εμφανίσουμε σίγουρα στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης.
Το επόμενο στάδιο είναι η βελτιστοποίηση του website σας. Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε φυσικά είναι το white hat SEO και συνιστά μια εγκεκριμένη στρατηγική Search Engine Optimization που χρησιμοποιείται για την προώθηση της ιστοσελίδας σας σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Με την τεχνική του On Page Optimization πραγματοποιούμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν εντός της σελίδας σας, από το περιεχόμενο, τους τίτλους, τις ετικέτες, τους συνδέσμους κ.ά. Θα παρατηρήσατε ότι στο υπάρχον κείμενο χρησιμοποιούμε όχι τυχαία ούτε από λάθος τις λέξεις «site, ιστοσελίδα, website, σελίδα», αυτό συμβαίνει γιατί απλά προσπαθούμε να εμφανίσουμε το κείμενο μας σε όλες τις διαθέσιμες επιλογές του χρήστη για την εύρεση κειμένων μέσο των μηχανών αναζήτησης με φράσεις κλειδιά όπως «Seo στο site», «Seo στην ιστοσελίδα», «website και seo», «seo στη σελίδα» κ.ά.
Με την τεχνική του Off Page Optimization στοχεύουμε σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκτός της ιστοσελίδας σας. Είναι εξίσου σημαντικό να αυξηθεί η δημοτικότητα του site σας μέσο τρίτων. Η δημιουργία ποιοτικών backlinks, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) κ.ά. είναι κάποια μέσα τα οποία θα μας βοηθήσουν να ανεβάσουμε την κατάταξη του website σας (page rank) σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας.

Τι είναι το Page Rank και SEO Testers;

Η Websites4u χρησιμοποιεί τα πιο αξιόπιστα εργαλεία για να ελέγχει σε τι κατάσταση βρίσκεται η ιστοσελίδα σας. Τα Seo testers θα σας βοηθήσουν να δείτε το επίπεδο του Seo και τι ελλείψεις έχει η ιστοσελίδα σας. Μετά από την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδα σας θα μπορείτε να συγκρίνεται με την προηγουμένη ανάλυση και να δείτε τη διαφορά. Επίσης θα δείτε και εργαλεία για το Page Rank, όπου μπορείτε να δείτε την κατάταξη της ιστοσελίδα σας πριν και μετά τη βελτιστοποίηση, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Πότε θα δείτε αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης;

Τα αποτελέσματα της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας, θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να καρποφορήσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές στην ιστοσελίδα σας καθώς επίσης και το χρόνο που θα χρειαστούν οι μηχανές αναζήτησης μέχρι να επεξεργαστούν το νέο περιεχόμενο και να το ευρετηριοποιήσουν. Εμπορικά τα πρώτα αποτελέσματα για την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας σε μηχανές αναζήτησης θα τα δείτε σε λιγότερο από 30 μέρες.

Ζητήστε προσφορά!

Επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας τι θα θέλατε και σύμβουλοι μας θα σας αποστείλουν άμεσα προσφορά με βάση τις ανάγκες της επιχείρησής σας.