Οι κατηγορίες WordPress είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να οργανώσετε τα άρθρα σας. Μπορείτε να έχετε κατηγορίες και υποκατηγορίες, καθιστώντας δυνατή την ιεραρχική ρύθμιση των άρθρων σας. Επιπλέον, ένα άρθρο μπορεί να τοποθετηθεί σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Αυτό σας δίνει μεγάλη ευελιξία για να δείτε ακριβώς τα άρθρα που θέλετε, ακριβώς όπως τα θέλετε σε widgets, μενού ή απευθείας στο WordPress θέμα σας.

    Πώς να δημιουργήσετε κατηγορίες

    Για να δημιουργήσετε νέες κατηγορίες στο WordPress, πρέπει πρώτα να μεταβείτε στη σελίδα Άρθρα -> Κατηγορίες.

    Στην αριστερή πλευρά της σελίδας θα δείτε μια καρτέλα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κατηγορίες. Συμπληρώστε το όνομα κατηγορίας, το slug του (θα χρησιμοποιηθεί στις διευθύνσεις URL κατηγορίας), την περιγραφή της κατηγορίας και στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Προσθήκη νέας κατηγορίας.

    Τώρα η νέα κατηγορία στο WordPress σας είναι έτοιμη. Τώρα, ας φτιάξουμε μια υποκατηγορία. Συμπληρώστε ένα όνομα με τον τρόπο που κάνατε με την πρώτη κατηγορία, αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε την κατηγορία που φτιάξατε πριν ως γονική για τη νέα υποκατηγορία. Στη συνέχεια, πατήστε για άλλη μια φορά την Προσθήκη νέας κατηγορίας για να αποθηκεύσετε τη νέα υποκατηγορία.

    Πώς να ορίσετε κατηγορίες σε άρθρα

    Αφού δημιουργήσετε την δομή των κατηγοριών, μπορείτε να προσθέσετε άρθρα σε κατηγορίες. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε αυτό. Το πρώτο είναι να ανοίξετε ένα συγκεκριμένο άρθρο (ή να γράψετε ένα νέο) και επιλέξτε μια κατηγορία στην οποία θέλετε να το αντιστοιχίσετε.

    Ο δεύτερος τρόπος είναι να προσθέσετε μαζικά άρθρα σε μια κατηγορία. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στα Άρθρα -> Όλα τα άρθρα. Στη συνέχεια, επιλέξτε τα άρθρα που θέλετε να προσθέσετε σε μια κατηγορία, κάντε κλικ στην καρτέλα Μαζικές ενέργειες, επιλέξτε Επεξεργασία και τέλος, πατήστε το κουμπί Εκτέλεση.

    Θα εμφανιστούν πολλές νέες ενότητες, επιτρέποντάς σας να επεξεργαστείτε διαφορετικές ρυθμίσεις των επιλεγμένων άρθρων. Ένα από αυτά είναι οι κατηγορίες. Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία θέλετε να προσθέσετε αυτά τα άρθρα και κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση.

    Τώρα, τα άρθρα που είχατε επισημάνει προηγουμένως ανήκουν στην κατηγορία που επιλέξατε.