Διαισθητική διεπαφή

Μια διεπαφή μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες στον ιστότοπο σας και ως εκ τούτου, απαιτεί πολύ λεπτομερή σχεδίαση. Η διεπαφή πρέπει να είναι σαφής και ορατή στον χρήστη. Η διάταξη των εικονιδίων και του μενού πρέπει να είναι σωστή. Μια καλή διεπαφή θα πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία και να έχει καλή δομή.

Οπτική ιεραρχία

Οι αρχές της οπτικής ιεραρχίας οργανώνουν το περιεχόμενό σας και τις πληροφορίες που θέλετε να προβάλετε με τρόπο που να κατευθύνει τα μάτια του θεατή προς την κατεύθυνση που θέλετε. Δημιουργήστε την οπτική ιεραρχία με την χρήση γραμματοσειρών, χρωμάτων, αντιθέσεων και λευκού χώρου.

Έχετε υπόψιν τον χρήστη

Όταν σχεδιάζετε το UI, να θυμάστε ότι όπως εσείς κάνετε συχνά λάθη, έτσι κάνουν και οι χρήστες. Σχεδιάστε τη διεπαφή σας με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει περιθώριο για διόρθωση σε περίπτωση που συμβεί κάποιο λάθος. Φανταστείτε ότι ένας χρήστης διαγράφει κατά λάθος κάποιο σημαντικό αρχείο. Υπάρχει τρόπος αυτός ο χρήστης να ανακτήσει το αρχείο και να συνεχίσει την οποιαδήποτε διαδικασία εκτελούσε.

Προσβασιμότητα

Ο χρήστης που περιηγείται στον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας, δεν θέλει να ξοδέψει πολύ χρόνο αναζητώντας μια λύση. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε προσβασιμότητα στον χρήστη είναι να ενσωματώσετε καρτέλες και συντομεύσεις όπου είναι δυνατόν.

Να είστε συνεπείς

Η συνέπεια είναι μια πολύ σημαντική πτυχή του UI. Τα χρώματα, οι γραμματοσειρές, τα μενού και τα εικονίδια που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να παρουσιάζουν κάποια συνέπεια. Με αυτόν τον τρόπο, η διεπαφή μοιάζει να είναι ένα ενιαίο περιβάλλον. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολλές διαφορετικές γραμματοσειρές, τα συγκρουόμενα κουμπιά και τα πολλά μενού, διότι δημιουργείται μια διεπαφή που φαίνεται ακατάστατη.

Κατάλληλη γλώσσα

Βεβαιωθείτε ότι η γλώσσα είναι σαφής και κατανοητή. Μια καλή πρακτική είναι να διατηρείτε τα μηνύματά σας απλά και σύντομα.